بلوک سیمانی چیست در پست حاضر به معرفی انواع بلوک سیمانی سبک و نیمه سبک و روش تولید آن به اختصار اشاره میشود. برای تولید بلوک سیمانی سبک و نیمه سبک استفاده از پوکه معدنی پوزولانی سبکدانه را پیشنهاد میکنیم. با خرید مستقیم پوکه معدنی از معدن قیمت تمام شده را برای خود به حداقل برسانید.
- بلوک سیمانی چیست
- مصالح بلوک سیمانی چیست
- تولید بلوک سیمانی
- بلوک سیمانی سبک
- بلوک سیمانی نیمه سبک
- چگالی بلوک سیمانی سبک
بلوک سیمانی چیست
بلوک سیمانی چیست؟ پرسش دیگری از سری سئوالات رایج در صنعت ساختمان است. یکی از کاربردیترین بلوکهای مصرفی در سراسر کشور بلوک سیمانی است. امروز بنا به دلایل مختلف در ساخت و ساز در شهرهای کوچک و بزرگ مصرف بالایی دارد. نمونه آن به راحتی در هر شهری با تعداد بیشمار کارگاههای ساده ساخت بلوک سیمانی روبرو میشوید. هر مکانی که ماسه در دسترس باشد مانند مناطق شمال کشور و دیگر مناطق ساحلی و رودخانهای، به جرات میتوان گفت در چند قدمی خود با یک کارگاه ساده تولید بلوک نیمه اتومات روبرو خواهید شد.
بلوکهای سیمانی اگر از شن یا ماسه طبیعی رودخانهای و سیمان و آب تشکیل شده باشند وزنی بالا دارند. معمولا وزن آن 2000 کیلوگرم بر مترمکعب است. اگر ریزدانه آن از پوکه معدنی یا پومیس باشد وزن آن حدودا 1680 کیلوگرم است. به این دسته بلوکها بلوک سبک سیمانی مینامند.
مصالح بلوک سیمانی چیست
مصالح بلوک سیمانی چیست ؟ مصالح بلوک سیمانی به نوع بلوک بستگی دارد. معمولا مصالح بلوک سیمانی عبارتند از:
- سیمان
- شن و ماسه و یا انواع مصالح سنگی
- آب
بلوک سیمانی قطعاتی است که برای ساخت دیوارها یا سقفی کاربرد دارد. معمولا ضخامت، اندازه و ابعاد بلوکهای سیمانی در کارگاهها متفاوت است. اما بیشتر آنها از یک ابعاد و اندازه استاندارد و یکسان تبعیت میکنند. مصالح بکار برده شده نیز بستگی به میزان فراوانی آن در پیرامون تولید کننده دارد.
تولید بلوک سیمانی
در تولید بلوکهای سیمانی با دو دسته بلوک بیشتر مواجه هستیم. بلوکهای توپر یا توخالی. در دیوارهای باربر و غیرباربر و جداکننده بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
بعد از سنجش میزان هریک از مواد، آنها را مخلوط نموده. مواد مورد نظر بتنی را در قالبها ریخته. پس از آن مرحله عمل آوری میرسد. در این بخش محافظت از بتن در برابر سرما، گرما و یخبندان و … مطرح است. میزان آبدهی، و خشک شدن به مدت زمان مشخص نیاز دارد. همه مراحل باید به دقت صورت گیرد تا بتوان یک مصالح سالم و مفید برای مصرفکننده تولید کرد. اگر بلوکی کاملا خشک نشود و در ساختمان استفاده شود احتمال ترک خوردگی و صدمات دیگر در دیوار بسیار بالاست. پس تولید یک بتن سالم در حد استاندارد از ویژگیهای مثبت یک بلوک سیمانی است.
بلوک سیمانی سبک
بلوک سبک به بلوکهایی گفته میشود که چگالی آن نهایتا 1700 کیلوگرم بر متر مکعب باشد.
بلوک سیمانی نیمه سبک
بلوک سیمانی نیمه سبک به بلوکهایی گفته میشود که چگالی آنها 1700 تا 2000 کیلوگرم بر متر مکعب باشد.
چگالی بلوک سیمانی سبک
چگالی بلوک سیمانی سبک طبق رده بندی سازمان ملی استاندارد به شرح زیر است:
- بلوک سیمانی سبک رده یک: چگالی این نوع بلوکها پس از خشک شدن در گرمخانه، در محدوده ۷۰۰ – ۵۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.
- بلوک سیمانی سبک رده دو: چگالی این نوع بلوکها پس از خشک شدن در گرمخانه، در محدوده ۱۰۰۰ – ۷۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.
- بلوک سیمانی سبک رده سه: چگالی این نوع بلوکها پس از خشک شدن در گرمخانه، در محدوده ۱۷۰۰ – ۱۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.
- بلوک سیمانی سبک رده چهار: چگالی این نوع بلوکها پس از خشک شدن در گرمخانه، در محدوده ۲۰۰۰ – ۱۷۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.